Lt Ko Tamsir bin Marhaban (Bersara)

DPT KAT AMN ANS PNBB (BOSNIA) PJM PPS PPA

CEO

Techsture Engineering Sdn Bhd (TESB) (1051466-K)

Alamat Pejabat:
No 11 Jalan 16/149L
Bandar Baru Seri Petaling
57000 KUALA LUMPUR
Email: tamsir63@gmail.com

Pengalaman

Mulakan karier dalam ATM pada 17 Jul 1981 dengan mendapat latihan awal di Sekolah Pegawai Kadet, Sebatang Karah, Port Dickson. Ditauliahkan pada 22 Mei 1982 sebagai Leftenan Muda dalam Rejimen Semboyan. Terlibat dalam pelbagai operasi di dalam dan luar Negara dan Operasi Implementation Force atau IFOR di bawah pemerintahan NATO. Misi menyelamat di Bosnia Herzegovina dalam Operasi menyelamat anggota tentera dari Ditechmen Komunikasi UK di gunung Trivonik yang terkandas sewaktu menaiki gunung dalam ribut salji. Operasi seterusnya menyelamatkan peralatan komunikasi tentera UK di bukit berhampiran pekan Glomoc.

Bertanggungjawab membangunkan sistem Human Resource Management Information System atau HRMIS Tentera Darat dan seterusnya ATM untuk kegunaan ATM, TLDM, TUDM dan Awam pada tahun 2012 hingga 2017. Pembangunan sistem Information Management Governence (IMG) bagi digunakan oleh Menteri dan Pegawai Kanan Tentera.

Penglibatan Pengauditan System Star Rating tahun 2008, 2010, 2012 dan 2014 dalam Kategori Organisasi, Pengurusan Sumber Manusia dan Pengurusan Rekod. Mentranformasikan TD dalam Pengurusan Rekod dengan menghasilkan buku Tranformasi Pengurusan Rekod TD Tahun 2015 – 2018. Menghasilkan Direktif Panglima Tentera Darat Pengurusan Sumber Manusia Tentera Darat 2014 – 2018. Naib Johan diperingkat Kementerian Pertahanan dalam Inovasi tahun 2012 dengan idea eKiosk HRMIS.

Sepanjang perkhidmatan berjaya melanjutkan pelajaran dalam Pengajian Jarak Jauh secara persendirian dengan mendapat Sijil Pengaturcaraan Komputer di ITM, Diploma Sains Komputer di UTM. Mendapat Diploma Pengajian Strategik dan Pertahanan dari UM di Maktab Turus Angkatan Tentera. 

Akademik

• Sarjana Pengurusan (Teknologi)
• Sarjana Muda Teknologi Maklumat
• Diploma Pengajian Strategik dan Pertahanan
• Diploma Sains Komputer (Teknologi Maklumat)
• Certificate in Computer Programming

Photo

Grafik

 

 

 

 

Tempah Sekarang

Setelah bayaran dibuat proses pembangunan akan dibuat dalam tempoh 14 hari berkerja dan juga maklumat lengkap diterima.